Դոկտոր Ամիտ Մորեյը Օբուրնի համալսարանի թռչնաբուծության գիտության ամբիոնի դոցենտ է, ով ունի փորձաքննություն թռչնամսի վերամշակման, գործընթացի բարելավման, որակի, պահպանման ժամկետի և սննդի անվտանգության բարելավման, հակամանրէային միջամտությունների, արտադրանքի ձևավորման և արտադրանքի ծախսերի նվազեցման ոլորտներում: Վաշինգտոնի Պարենի և գյուղատնտեսության հետազոտությունների հիմնադրամի կողմից նրան պարենի և գյուղատնտեսության ոլորտում նոր նորարարի մրցանակ է շնորհվել՝ մատակարարման շղթայում սննդի թափոնների և սննդի կորստի նվազեցմանն ուղղված աշխատանքի համար:
Դոկտոր Ամիտ Մորեյը մշակել և վավերացրել է ֆունկցիոնալ սառույց կոչվող նորարարական սառույցը, որը նվազեցնում է փչացումը՝ միևնույն ժամանակ բարելավելով պահպանման ժամկետը, սննդի անվտանգությունն ու որակը պահեստավորման և տեղափոխման ժամանակ: Դոկտոր Մորեյը նաև մշակում է նոր հայեցակարգ, որը կոչվում է «First-Expire-First-Out» (FEFO)՝ փոխարինելու «First-In-First-Out» (FIFO) ավանդական հայեցակարգը՝ կանխատեսելով սննդամթերքի փչացումը: Դոկտոր Մորեյի կյանքի կարգախոսն է՝ օգտագործել գիտությունը ի շահ մարդկության:
Դոկտոր Ամիտ Մորեյը Հայաստան էր հրավիրվել ԱՄՆ-ի թռչնաբուծական արտահանման խորհրդի կողմից: Հանդիպման գործընկերներ՝ USA Poultry & Egg Expost Council և Kansas Soybean Commission ընկերություններ: